Sivut

4. joulukuuta 2012

Christmas DIY-special: från julgran till julgren!

Noniin, ollaan päästy vihdoinkin jo joulukuun puolelle! Itse olen hullu joulufani joka aloitta joululaulujen kuuntelun jo syyskuussa :D Kauhean kädenväännön jälkeen jouduin odottamaan jouluvalojen laittamista kunnes saatiin muutto hoidettua, muuten nekin olisi varmaan löytynyt ikkunasta jo syyskuussa!

Kohta uusi kämppäkin alkaa olla valmis, vielä kun keksittäisiin miten saadaan tauluja seinille, niihin kun ei mikään normaali-, iskuporakone, ruuvi tai naula toimi, niin joudutaan vähän sumplimaan.

Tänään ajattelin kuitenkin jakaa hieman omia joulukoristeluideoitani. Itse en oikein innostu punaisesta ja vihreästä, tontuista ja enkeleistä, joten meillä koristellaan oikeastaan vain joulukuusenkoristeilla, vaikka meillä ei edes kuusta löydy. Stockan joulukuusenkoristeosastolla (hui mikä sanahirviö!) jaksaisin  ihailla niitä koristeita tuntikausia!


Meillä tosiaan asuu minun ja Antin lisäksi tuollanen vuoden ikäinen tuholainen, eli shibapoika Mochi sekä tämän talouden Ruhtinatar, neljävuotias maatiaiskissa Tifa, joten jouluusen hankkiminen tuntuu hieman liian riskaabelilta :D Siksi olen jo viimeiset neljä vuotta aina laittanut meille tilalle jouluoksan. Se ei varise eikä vie tilaa ja antaa kuitenkin ihanan joulufiiliksen olohuoneeseen.

Tarvitset:
Ison oksan lehtipuusta
Joulukuusenkoristeita
Helminauhaa tai glitterinauhaa
Kimaltelevaa pakettinarua tai muuta nättiä nauhaa
Sakset siistimiseen


Tifaa kiinnosti hirveästi tuon oksan syöminen :D

Oksan kannattaa antaa kuivua kylppärissä tai lasitetulla parvekkeella päivän ennen sen käyttämistä.

Tämä on todella helppo tehdä, solmit vain pallot kiinni niihin kohtiin mihin haluat. Kannattaa tosiaan solmia ne eikä vain ripustaa niitä, sillä jos oksa tulee suht alhaalle roikkumaan, niin sataa palloja joka kerta kun joku vahingossa koskee siihen :)Kun kaikki pallot on ripustettu, kiedo oksan ympärille helminauhaa tai joulukuusen glitterinauhaa. Itse käytin pitkää muovista helminauhaa. Sen jälkeen tarvitsee vain ripustaa oksa kattoon! Meillä ei ole olohuoneessa kattolamppua, joten kattolampulle tarkoitettuun koukkuun oli helppoa ripustaa oksa roikkumaan.

Done! Suoraan alta katsottunaOksa näyttää näissä kuvissa paljon pienemmältä kun oikeasti! Itse tykkään vähän isommasta oksasta, mutta tietenkin näistä voi myös tehdä miniversioita!


Niinkuin otsikosta näkee, ruotsinkielen sana julgran (joulukuusi) eroaa julgrenistä (jouluoksa) vaan yhdellä kirjaimella, joten se jotenkin tekee tästä vielä sopivamman vaihtoehdon joulukuuselle :)


Tein hopeista ylijäämäpalloista vielä tuollaisen "kasan" seinälle roikkumaan. Tähän sain oikeastaan jo viime vuonna idean Ikeasta, jossa juuri noista samoista palloista (tosin about sadasta!) oli tehty "kattokruunu", eli ihan vain narulla kiinni isoksi pallokasaksi ja kattoon roikkumaan. 


Ikeasta nappasin mukaan tänä vuonna tuollasen koristetelineen (olisikohan maksanut 3€) johon roikotin lisää palloja. (Tuosta näkyy myös lopullinen kirjahyllyjärjestys! Siitä lisää joskus myöhemmin...)


 Minulta löytyi myös vanhoja punaisia isoja kulkusia, sekä punaisia ja kultaisia joulukuusenpalloja, joten niistä tein vielä erikseen tuollaisen roikkuvan kasan etuoven sisäoveen. Se on siinä mielessä kiva, että se kilisee kun avaa sen oven :)
Eli letitin vain pakettinarua ja letin loppuun solmin kiinni kaikki koristeet. Sen jälkeen kieputin glitterinauhan letin ympäri ja lisäsin pakettinarun kiekuroita pallokasaan, eli tämäkin on superhelppo koristeidea.


Hyvää joulun odotusta! :)Ei kommentteja:

Lähetä kommentti