Sivut

13. joulukuuta 2012

DIY - Säilytyslaatikko

Meillä on tällä hetkellä TV-tasona Antin isoisältä saatu valkoinen senkki. Viime kämpässä meillä oli ihan erilainen Ikean tv-taso, mutta mulla oli ollut se jo niin monta vuotta että se alkoi kyllästyttää. Suunnitelmissa on ostaa paljon matalampi valkoinen tv-taso, mutta tällä hetkellä tuo saa kelvata. Tarvittiin kuitenkin jonkinlainen säilytyslaatikko hyllyn alle kaikille johdoille (ja myöskin pleikan taakse, tosin se on vielä hakusessa :D Unelmana olisi levy pleikan taakse jotta johdot voisi piilottaa kokonaan!). Koska senkki on kuitenkin vain väliaikainen, en halunnut käyttää laatikkoon kauheasti rahaa. Ongelmana oli myös hyllyn koko, sillä halusin ehdottomasti yhden laatikon eikä kahta, ja kaikki laatikon mitä löysin kaupoista oli liian korkeita tai liian kapeita. Päätin sitten tehdä väliaikaisen säilytyslaatikon pahvilaatikosta ja päällystää sen kankaalla.

Tarvitset:
Pahvilaatikon
Kangasta (käyttämäni kangas on Ikeasta ostettua)
Yksiväristä kangasta laatikon sisäpuolelle (tämäkin tummanharmaa kangas on Ikeasta)
Nitojan ja siihen niittejä

(Jonkinklaisen kahvan jos haluaa)

1. Leikkaa laatikko oikean kokoiseksi. Mittaa oikeankokoiset kankaat ulkokankaasta laatikon ulkosivuille, sisäkankaan sivut sekä pohjapalat laatikon sisä- ja ulkopohjaan.

2. Nido ensin sisäkangas kiinni. (Jos haluat laatikkoon kahvan, lisää kahva ennen niittaamista jotta kahvan kiinnitys jää kankaan alle piiloon)

3. Niittaa sen jälkeen ulkokangas sisäpuolelle, jotta niitit ei näy kun kankaan kääntää.
 
4. Käännä kangas ulkopuolelle ja niittaa laatikon pohjaan kiinni. Niittaa tämän jälkeen vielä pohjapalat kiinni.

Itse päätin laittaa vanhan avaimenperän vetimeksi, mutta en kuitenkaan pitänyt lopputuloksesta, joten otin sen pois. Simppeli laatikko oli paljon nätimpi.

No, ainakin saatiin johdot piiloon kunnes hankitaan uusi tv-taso :)

4 kommenttia:

 1. Mochi is such a little poser ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hehe I know :D He wasn't even in the same room until I took out the camera :D

   Poista
 2. Ompa hyvä idea! ja nätti lopputulos

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Olen hurahtanut täysin tuohon kankailla päällystämiseen, niin helppoa ja siitä saa helposti siistä jälkeä!

   Poista