Sivut

7. tammikuuta 2013

Kissan ruokaboksi

Ennen kun saatiin tuo penturiiviö kissamme Tifa söi aina lattialla eikä sillä ollut asiaa pöytätasoille ollenkaan. Pennun tultua taloon jouduttiin kuitenkin nostamaan kissanruuat pois Mochin ulottuvilta, joten Tifa sai syödä pöydällä (sinne meni kolmen vuoden kurinpito ja opettaminen down the drain...). Vanhassa kämpässä meillä oli kaksi pientä jääkaappia, jossa Tifa sai syödä yhden päällä, sillä sitä pintaa ei oikeastaan muuhun tarvinnut käyttää. Täällä uudessa kämpässä ei kuitenkaan löydetty oikeastaan mitään hyvää kohtaa, ja mua alkoi tympiä Tifan pöydillä hengailu. Päätinpä sitten tehdä kissalle ruokailuboksin!

Ensin ajattelin tehdä piilotetun ruokapaikan jonkun lipaston sisään, kuten esim. näissä kuvissa:


Ongelmaksi muodostui lipastojen kova hinta (haluaako oikeasti maksaa turhasta lipastosta vaan sen takia että kissa pääsee sen sisään syömään) sekä se, ettei meillä oikeastaan ole tilaa käyttämättömälle lipastolle. Kun sitten kerran poikkesin Ikeassa nappasin mukaan alennuksessa olleen jonkun ihme säilytyslaatikko/korisysteemin. Se osoittautui tosi hyväksi ostokseksi! Nimeä en nyt muista eikä sitä löytnyt Ikean nettisivuilta (on se typerää ettei niillä ole kaikki tuotteita siellä!). Ensimmäisen viikon-pari Tifa hyppi laatikkoon yläkautta syömään (ja Mochi-raukka makoili ulisevana ulkopuolella haistelemassa kissanruokaa :D), mutta suunnitelmana oli kuitenkin alusta asti pitää laatikon kantta kiinni jotta sen päällekin voisi laittaa jotakin. Sahasin sitten yhteen reunaan reiän josta Tifa pääsee sisään syömään. Vähän pieni tuo reikä kyllä on, mutta Tifa pääsee silti hyvin sisään ja se pitää Mochin poissa ruuista. Ja niin kuin Antti sanoi, jos kissa läskistyy eikä pääse enää reiästä läpi niin silloinhan se toimii hyvänä laihiksena :D Laatikossa on sekin hyvä puoli, että sen voi halutessa maalata minkä tahansa väriseksi! Tällä hetkellä se on meillä vielä maalaamaton, mutta vähän mietin että pitäisikö se petsata valkoisella petsilakalla? 

Eli,

Tarvitset:
Jonkunlaisen boksin
Rautasahan
Kontakti- tai hyllynpäällystysmuovia
(Teippiä)

1. Päällystä boksin pohjalevy muovilla. Tämä helpottaa kissanruuan siivoamista boksin pohjalta. Etenkin käsittelemättömässä puuboksissa lika pinttyy puuhun tosi helposti.

2. Sahaa lyhyen sivun reunaan kissanmentävä reikä.

3. Kasaa boksi.

Voila, valmista! :) Muista tarkistaa että kissa oikeasti mahtuu reiästä sisään ja että se tajuaa minne sen ruoka on piilotettu :D

5 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Jep ja paljon nätimpi ku että ne kipot pyörii keittiössä jaloissa koko ajan :D

   Poista
 2. Onko kissasi ihan itse oppinut menemään tuonne syömään vai pitikö sille erikseen opettaa sinne meneminen?

  Meidän kolli ei varmasti haluaisi syödä missään kopissa - se on niin kranttu kaiken suhteen välillä :D Ruokakippojen paikka on aina hankala valita, kun tuntuu, että ne on aina tiellä - varsinkin jos on pieni keittiö, kuten meillä....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se tajusi kun pari kertaa näytti minne se ruoka hävisi :D

   Poista
 3. Näin samantyylisen viritelmän, mutta ruokakuppien sijaan siellä oli hiekkalaatikko! Musta oli tosi kiva idea, vaikka en kissaa omistakaan :)
  Blogisi on todella kiva, lueskelen tässä juuri sitä läpi samalla innostuen itsekin askartelemaan jotain! Kiitos piristävästä ja inspiroivasta blogista. :)

  VastaaPoista