Sivut

22. tammikuuta 2013

DIY - Korut järjestykseen

Mulla oli aikaisemmin kaikki korut sekaisin korurasiassa, en ikinä muistanut mitä koruja siellä edes oli ja jos halusin jonkun vissin korun päälle, niin juuri se koru oli aina aivan uskomattomassa solmussa :D Mulla oli käytössä korukehys jo vuosia sitten, mutta jostain syystä sen käyttö jäi vähemmälle. Nyt kuitenkin kunnostin sen hienommaksi ja sain taas kerran korut järjestykseen :) Valitettavasti en tajunnut ottaa kuvia itse prosessista.

Korukehys

Tarvitset:

Ison kehyksen (itse käytin vanhaa rumaa punaista Ikea-kehystä)
Maalia (tässä taas käytin vanhasta kämpästä yli jäämää valkoista seinämaalia)
Rautalankaa
Nastoja
Pihdit
Vasara
Mittanauha

1. Mittaa kehysten reunoihin merkit 10-13 cm välein. Huomaa, että lyhyillä sivuilla merkkien pitää kuitenkin olla samansuuntaisesti pitkien sivujen merkkien kanssa, joten niillä pelkkä mittaaminen ei riitä.

2. Naputa nastoja merkkien päälle, noin puoliväliin nastaa. (Tämä on muuten hemmetin rasittavaa hommaa, koska nastat kääntyili ja vääntyili minne halusi, argh!)

3. Vedä rautalanka viistosti nastojen välille, ensin yhdensuuntaisesti. Kun sitten alat tekemään toista kierrosta joka tekee rautalangasta verkon, vedä rautalanka aina yli tai ali aikaisemman kierroksen rautalangan ja tee pihdeillä pieni ja mahdollisimman tiukka silmukka. Tämä auttaa rautalangan pysymistä paikoillaan.

4. Naputa lopuksi nastat alas asti. Ripusta seinälle ja ripusta sen jälkeen korut roikkumaan rautalankaverkkoon.


1 kommentti: