Sivut

9. tammikuuta 2013

DIY - Seinäkello


Nää on kyllä jotain aivan karseita versioita näistä!
Sisustuksessa saa mielestäni olla aina jotain hauskaa ja räväkkää. Perushuonekaluiksi kannattaa harvemmin hankkia mitään erikoista, jos niihin sitten kyllästyy tai tyyli muuttuu niin varmasti ärsyttää jos on ostanut jonkun tosi erikoisen sohvan tms. Mun omat ehdottomat lempparit sisustuksessa on hauskat ja erikoiset valaisimet sekä seinäkellot. Nämä saa mielestäni olla välillä ihan superoutoja ja erikoisia! Etenkin seinäkellot on siinä mielessä kivat, että niitä on tosi helppoa tehdä itse. Jo ollessani ihan pieni meillä oli vanhempieni luona isäni tekemiä CD- ja vinyylilevykelloja (yritin löytää samankaltaisista kuvia netistä yllättävän huonolla menestyksellä)!

Tosi helppojahan noita on tehdä, laittaa vaan valmiin kellokoneiston CD- tai vinyylilevyn reiän läpi ja that's it!Saatan usein juttua pitkiksikin ajoiksi esimerkiksi Pinterestiin jumiin katsomaan hauskoja seinäkelloja. Harmi, ettei kelloja kuitenkaan voi olla asunnossa liikaa, koska olisihan se vähän hölmöä jos kaikki seinät olisivat niitä täynnä :) Tässä nyt kuitenkin Pinterestistä napattuja lemppareita, kaikkia en omaan kämppään välttämättä halua, mutta jokainen kello kiehtoo mua.

Löytyykö näistä kelloista omaa lempparia?

Parasta tässä kellossa on ehdottomasti materiaali, väri ja tyyli!

Tämä on näistä kelloista ehdoton lempparini. Mistäköhän tällaisen saisi hankittua? :)
Tämä kello on yksinkertaisuudessaan upea!


Eihän kelloja tarvitse välttämättä käyttää aina niin perinteisessä muodossa.

Tämä on tosi helposti tehtävissä itse.


Tämäkin pääsee omaan Top kolmoseen!

Tämäkin on yksi lemppareistani.


Sitten omaan projektiini. Tein jo vanhaan kämppään oman seinäkellon, mutta se kärsi muuton aikana sen verran paljon, että jouduin maalaamaan sen uusiksi. Ideani sain tästä kellosta, kuvan löysin pari vuotta sitten netistä:

Olen tosi huono tekemään mitään ajoissa ja oon aina myöhässä, joten tämä kello sopi minulle kuin nakutettu! Tekstistä tuli kuitenkin mielestäni epäsiisti, joten kun maalasin kellon uusiksi jätin tekstin pois ja lisäilin ainoastaan numerot sekavaan järkestykseen ympäri kellotaulua.

Tarvitset:

Tyhjän canvastaulun (näitä saa ostettua ihan mistä tahansa, Tiimarista ja Sinooperista nyt ainakin mutta mielestäni myös Prismoista ja Citymarketeista)
Kellokoneiston (näitä saa myös ostettua yllämainituista paikoista, eikä kyllä maksa mitään!)
Maalia (Itse käytin kolmea eri maalia, yhtä pohjamaalia canvakseen ja kahta eri helmiäismaalia numeroihin)
Pensseleitä (ainakin yksi mahdollisimman suuri ja toinen mahdollisimman pieni, kokoa 0-2)
Maalarinteippiä, saksia ja pahvinpalasen pitämään kellokoneiston paikallaan.

1. Mitoita canvaksen keskipiste ja tee siihen saksilla pieni reikä. Tämä kannattaa tehdä ennen maalausta, sillä muuten maalipintaan jää ruma jälki.

2. Maalaa koko canvas pohjavärillä. Jos haluat, voit maalata myös viisarit.

3. Kun maali on kokonaan kuivannut, maalaa kellotauluun koristelu. Itse käytin sabluunaa jotta numeroista tulisi samannäköisiä. Canvakseen voi tietenkin myös liimata esim. maalattuja puunumeroita, mutta pidä huoli ettei numerot ole liian paksuja, jotta viisarit pääsevät liikkumaan.
Kuvaan on päässyt kaikki roina mitä tekemiseen tarvitsin (incl. kaksi kahvikuppia, marmelaadipurkki joka tässä vaiheesa työtä oli jo tyhjä sekä Gossip Girl :D)
4. Kiinnitä kellokoneisto canvaksen taakse ja kiinnitä viisarit kelloon. Käytin pientä metallirengasta kellon etupuolella viisarien alla, jotta reikä ei näkyisi niiden takana. Maalasin renkaan samalla pohjavärillä kun canvaksen.5. Lisää koneistoon patteri ja aseta kello oikeeseen aikaan. Teippaa tämän jälkeen kellokoneisto paikoilleen. Canvas ei itsessään pidä koneistoa tarpeeksi hyvin paikallaa, joten helpoiten tämän saa korjattua kahdella värkkäilyllä, tuolla teippaamisella sekä pahvinpalalla joka laitetaan canvaksen reunojen alle jotta se painaisi kellokoneistoa canvakseen kiinni.


6. Kello on valmis! Sitten vaan ripustamaan sitä seinälle :)2 kommenttia:

 1. Todella hieno kello!

  Löysin blogiisi, kun googlettelin kaikkea DIY juttua ja taidan jäädä seurailemaan mitä seuraavaksi keksit :)

  Minut löytää osoitteesta redgerberagirl.blogspot.com jos haluat tulla vastavierailulle :)

  VastaaPoista
 2. Ompa kivoja kelloja! Innostuin itekin väsäämään lintukellon tyyliin seinäkelloa! :))

  Pääset kurkkaamaan sen tästä osoitteesta : http://satueventyr.blogspot.fi/2013/11/diy-lintukello.html

  VastaaPoista