Sivut

10. maaliskuuta 2013

DIY gone wrong...

Tänään aloitin innolla uusimman projektini josta täällä vähän vinkittelin jo pari postausta sitten. Kyseessä oli koristetyynyjen päällisten tuunaus, mutta dun-dun-duuuun ne epäonnistuivat täysin! :( Noh, sainpahan taas muistutuksen siitä, miksi olen aina koulussa valinnut puutyön käsityön sijasta. Mä en vain yksinkertaisesti osaa tehdä nättiä jälkeä ompelemalla vaikka kuinka yrittäisin olla tarkka ja tunnollinen!

Idea lähti tästä kuvasta jonka löysin Pinterestistä.
Meillä on lojunut jo kauan nurkassa pölyttymässä pari rumaa, vihreätä sisustustyynyä. En edes muista mitä kautta ne on meille tullut, taisi olla joku extemporé ostos koiran nukkumakoriin tai sellaista :D Ajattelin siis tehdä niihin nätit tyynynpäälliset. 

Meidän kämppä on open-plan (en tiedä mikä se on suomeksi!), eli siis keittiö ja olohuone on yhtä isoa tilaa. Keittiössä meillä on aksenttivärinä turkoosi ja olkaarissa taas pinkki, joten ajattelin että nämä tyynyt olisi oiva tapa sitoa tilojen värit yhteen! Ostin Ikeasta nättiä raidallista kangasta josta löyty molempia aksenttivärejä, mutta koska en olen raitojen ja pilkkujen ystävä, ajattelin tehdä letit siitä raitakankaasta. Silloin värit pääsisivät silti esille, mutta tyynyistä ei tulisi suoraan raidallisia. Nyt tosin kadun päätöstäni, koska ne raidalliset olisi satavarmasti paljon nätimpiä :D En myöskään halunnut liian värikkäitä tyynyjä, joten perusväriksi valitsin valkoisen. Luultavasti projekti olisi ehkä jopa onnistunut jos olisin tehnyt vain yksivärisen tyynyn.

Tarvitset siis tyynyt, kangasta, ompelukoneen ja rutkasti ompelutaitoa.

Leikkaa kangas paloiksi ja letitä niistä eripaksuisia lettejä.

Mittaa ja leikkaa alakankaasta itse ns. tyynyliina.

Aseta letit kankaan päälle.

Kiinnitä neuloilla... 
...molemmista päistä. 

Ompele letit molemmista päistä kankaaseen kiinni.
Tässä vaiheessa huomasin, että alalangallani oli a life of it's own...

Käännä tyynyliinakankaan toinen puoli lettien päälle ja ompele kiinni samaan kohtaan kun aikasempi sauma. Jostain ihme syystä mulla lähti tuo kangas ihan vinoon ja loppupeleissä sitä puuttui yhdestä päästä about 10cm... En tiedä mitä tapahtu!! :D

Leikkaa lettien päihin jäänyt turha kangas pois.

Valmis...sorta.... Tässä vaiheessa annoin periksi kun tajusin ettei tästä tule yhtään mitään :DJoo... Eli tästä blogista ei taida ikinä löytyä mitään ompeluohjeita enää. Mä en vaan osaa! Mietin tässä että en ole tainnut koko elämäni aikana ikinä onnistunut ompelemaan mitään käyttökelpoista. Luultavasti se johtuu sellasesta mukavasta coctailista kun kärsimättömyys-liika innostus-surkea tekniikka-ärsyyntyneisyys :D Noh, jos ei muuta niin meidän koira innostui käyttämään noita lettejä puruleluina niin löytyipä tuolle tyynypahaselle sentään jotain käyttöä!

Toivottavasti seuraava projekti onnistuu paremmin!


7 kommenttia:

 1. Jag tror de sku fungera bättre med ett enfärgat tyg (så att de blir t.ex en turkos dyna o en pink dyna), o me de större flätorna, då kommer flätorna bättre fram på dynan :) Sen efter att man sytt fast med symaskinen så kan man ännu göra några stygn för hand på kudden så att flätorna också sitter fast i mitten. Då borde det sen se ut som kudden från pintrest:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jag hade tänkt sy fast flätorna med några stygn men jag gav liksom lite upp för tidigt :D Kanske jag ännu försöker på nytt! Och jag håller nog med, enfärgat tyg blir säkert mycke bättre! Tänkte att jag kanske istället skulle göra en helpink och en helturkos dyna :) Får se!

   Poista
  2. bra! du kan int låta symaskinen o kudden vinna! :P

   Poista
 2. Ei vitsi mä haluaisin koittaa tota samaa mut jos sulta ei onnistu ni ei sit kyllä multakaan :D Ihan hyvältähän toi kyllä näyttää! Jos vielä uusiks koittaa niin ehkä osais väistää virheet? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kuule, mä oon oikeasti maailmanhistorian surkein ompelija (ala-asteellakin mun piti vissiin kolme kertaa tehdä meidän koulun pakollinen ompelukone-inssi ennenkun läpäsin sen :D) niin musta tuntuu että sä osaisit tehä tän paljon paremmin! Kyllä mä vielä joskus onnistun, toi tyyny on sen verran nätti että kyl haluun sellasen tehdä :)

   Poista
 3. Hei pari pistoa lettien läpi tyynyyn niin saat ne pysymään paikoillaan! ; P jos siinä ei ismpia ongelmia ollut?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mietin sitä mutta kun lopputulos oli muutenkin ihan vino niin jätin tekemättä :)

   Poista