Sivut

29. lokakuuta 2012

DIY - Valaisin kertakäyttölusikoista

Ensimmäinen projekti josta ajattelin tänne kirjoittaa on tuossa pari viikkoa sitten valmistunut valaisinprojektini. Tein valaisimen kertakäyttölusikoista! Äitini löysi idean jostain netin syövereistä ja halusin heti päästä sitä kokeilemaan.

Tarvitset:

- Liimapistoolin
- Muovikanisterin, itse käytin 5,5L vesipulloa
- Isoja kertakäyttölusikoita (en muista tarkalleen montako tuohon meni, mutta arvaisin että about 400 ehkä, yllättävän monta pakettia anyway!)

Itselläni projektiin meni noin kaksi viikkoa, sillä lusikoiden liimaaminen on aika puuduttavaa ja tylsää hommaa, joten sitä ei kauheasti jaksa ahkerasti tehdä. Koska en vielä tämän projektin tekohetkellä tiennyt aloittavani tällaista blogia niin kuvia itse tekovaiheesta ei löydy.

1. Leikkaa ensin kanisterin pohja irti ja ruuvaa korkki irti.

2. Leikkaa lusikoista varsiosa irti, yritä leikata niin että vartta jää lusikkaan mahdollisimman vähän. Ole kuitenkin varovainen ettei lusikka mene rikki! Kannattaa leikata vähän viistoon jotta liimapintaa olisi mahdollisimman paljon. Viistoon leikkaaminen suojaa myös aika tehokkaasti rikkoutumiselta.

Leikkaa varsi vinosti irti.
3. Aloita lampun alaosasta ja liimaa aina yksi lusikkarivi kerrallaan per puoli. Itse käytin alussa Eri Keeperiä mikä osoittautui aivan mahdottomaksi, sillä liima kesti miljoona vuotta kuivua jonka aikana lusikat levisivät minne sattui. Heti kun vaihdoin liimapistooliin niin työ nopeutui huimasti!

4. Jatka rivi kerrallaan ylöspäin kunnes olet peittänyt koko kanisterin lusikoilla. Liimaa lusikat mahdollisimman lähelle toisiaan ja toistensa päälle jotta "reikiä" syntyisi mahdollisimman vähän.

5. Kun olet saanut koko kanisterin peitettyä, leikkaa itse lusikkaosasta paloja ja täytä niillä reikiä ja alareunaa jos on tarve.

6. Valaisin on valmis ripustettavaksi! HUOM! Varmista, että käyttämäsi lamppu ei kuumene käytössä! Itse käytin Ikean isointa Ledare-ledlamppua. Katso tuote täältä!


Voilá! Valaisin on valmis! Itse mietin vieläkin pitäisikö lamppu spraymaalata helmiäisväreillä, mutta toisaalta se peittäisi tuon kertakäyttölusikoiden "oman värin" joka kuitenkin on koko valaisimen pointti. Jos sitä liikaa lähtee peittämään siitä tulisi halvan ja muovisen näköinen. Nyt sentään siinä on selkeä pointti miksi se on muovinen ja halpa :D

 Lopputulos oli mielestäni yllättävän hyvä, tosin toteutuksessa jokin mättäsi sillä ensimmäiset pari yötä heräsimme aika ajoin lusikkasateeseen, en tiedä oliko kyseessä huono liima vai onko Antti aamulla töihin lähtiessään vahingossa osunut valaisimeen eikä ole sitä mulle uskaltanut tunnustaa :D En ole vieläkään jaksanut valaisinta korjata, joten tällä hetkellä se näyttää aika karulta... Mutta kyllä minä siihen vielä jossain vaiheessa ne tippuneet lusikat liimaan takaisin!

Tästä näkyy selvästi isot reiät mistä lusikoita puuttuu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti