Sivut

31. lokakuuta 2012

DIY - Marimekkokehys peilille

Tällä viikolla olen koristellut uusiksi ison kokovartalopeilin kehystä. Perin tädiltäni vanhan peilin joka oli muuten ihan jees, mutta vähän nuhjusen näköinen koska sen valkoiset raamit oli kellastunut ja muutenkin se oli vähän simppelin näköinen. En tiedä edes mistä tämä idea päähäni pälkähti, mutta joskus eskarissa tai koulussa tai jossain ollaan koristelut joulukortteja sillä tavalla, että liimattiin serviettejä jonkun päälle (mulla ei tosiaankaan ole mitään hajua oliko kyseessä ehkä joku koriste-esine, kortti vai mikä...) ja päätinpä kokeilla samaa. Lisäilen valmiista peilistä kuvia vasta sitten kun saan sen seinälle, eli vasta uudessa kämpässä. Mutta tässä hieman esimakua ja kuinka peilin tein.

Before-kuva
Tarvitset:
Kuviollisia serviettejä (tähän kokovartalopeiliin meni yksi paketti Marimekon kahviserviettejä)
Eri Keeperiä tai muuta perusliimaa
16. kokoisen pensselin
Sakset
Maalarinteippiä

Käytin koristeluun Marimekon kahviserviettejä.


1. Teippaa peilin reunat jotta liima ei pilaa peiliä

2. "Kuori" servieteistä kuviollinen kerros erilleen.
3. Aseta kuvio peilin kehyksen päälle ja leikkaa ylimääräinen osa serviettiä pois.

4. Levitä varovasti liimakerros servietin päälle ja "maalaa" liimalla niin että servietti peittää koko kehyksen. Liimaa toimii siis periaatteessa lakkana. Tähän voi myös käyttää oikeata lakkaa, mutta mielestäni liima toimii ihan yhtä hyvin. Kun servietti on kauttaaltaan liimassa siitä tulee tosi hauras, joten pitää varoa ettei serviettiä liikuta.

5. Anna kuivua, korjaa pikkupaloilla mahdolliset reiät ja raot, anna taas kuivua ja poista teippi.

Lähikuva valmiista reunastaTästä näkee vähän paremmin tuon kokonaisuuden.
Koko hommaan meni kuivumisen kanssa kaksi iltaa, joten ei ollut mikään iso homma. Nyt odotan innolla että pääsen ripustamaan peilin uuteen kämppään. Hyvä puoli tässä quickfixissä on se, että jos kuvio alkaa tympimään sen voi helposti raaputtaa lastalla pois ja tehdä uudestaan jollakin eri servietillä!

2 kommenttia:

 1. nätti lopputulos!
  decoupage- lakalla saa pysyvämpää jälkeä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Totta, decoupage-lakka varmaan pysyy paljon paremmin, ensi kerralla sitten! :)

   Poista